MARKETING HAPPENS. SUBSCRIBE & STAY INFORMED!

main

CampaignsCroatia

Raspjevano voće i povrće za promjene u prehrambenim navikama

August 23, 2018

Neslavna je činjenica da se u Hrvatskoj konzumira premalo svježeg voće i povrća. Potvrdili su to i rezultati nacionalnog istraživanja o prehrambenim navikama odrasle populacije koje je nedavno provela Hrvatska agencija za hranu. Žene primjerice dnevno konzumiraju manje od 100 grama voća, dok su muškarci na manje od 70 grama iako Svjetska zdravstvena organizacija sugerira oko 400 grama voća i povrća kroz pet dnevnih obroka.

No kako natjerati klince da zavole voće i povrće – i to baš ono koje inače mrze?

U tome će pomoći Zdravoljupci – grupa od sedam simpatičnih likova koji će pjesmom, plesom i ludorijama privući dječju pažnju, educirati ih o zdravoj prehrani i pomoći da, zajedno sa svojim roditeljima, postanu ljubitelji zdrave hrane te svježeg voća i povrća prije svega.

Kampanja „Zdravoljupci u Konzumu!“ osmišljena je i realizirana u suradnji s agencijom McCann Zagreb čiji je kreativan tim likovima udahnuo život, dao im imena i osmislio karakter.

„Jako smo zadovoljni odjekom kampanje koja je u svom prvom tjednu postala ‘hit’. Od početka projekta u simpatičnim Zdravoljupcima vidjeli smo veliki komunikacijski potencijal, ali su nas svejedno iznenadili prikupivši gotovo 200.000 YouTube pregleda u prvom tjednu emitiranja. Treba naglasiti da prodaja ‘Zdravoljubaca’ počinje ovih dana, a vjerujemo da će interes za ovu ‘zdravu priču’ samo rasti. Nadamo se da će popularnost simpatičnih plišanaca za rezultat imati i popularnost konzumacije pravog voća i povrća, pogotovo kod naših najmlađih jer je to i osnovna poruka ove kampanje“, kaže Sandra Cindrić, Account direktorica u McCannu.

Autor teksta pjesme je Kruno Hržić, najiskusni hip-hopywriter u agenciji McCann Zagreb koji je ujedno i posudio glas patlidžanu Patriku, brokuli Branku i češnjaku Luki. Client service direktor Saša Ivan dao je glas mrkvi Mirku, a content menadžerica Vlatka Mifka glas je banane Bele, kruške Klare i jagode Jane.

Zanimljivo, demo snimka pjesme Zdravoljubaca, koja je agenciji trebala poslužiti da klijentu lakše dočara svoju ideju, na kraju je ispala toliko dobra i svima se toliko svidjela da je jednoglasno odlučeno da se svi vokali demo snimke zadrže, bez dodatnog snimanja.

Zdravoljupci iz McCanna su: Daniel Vuković (glavni kreativni direktor), Ivan Čepelak (kreativni direktor), Kruno Hržić (senior copywriter), Aleksandra Mudrovčić (art direktorica), Emil Zelenko (dizajner), Mirel Hadžijusufović (art direktor), Petra Gajica (direktorica strateškog planiranja), Martina Jelić (account planning direktor), Maja Tonković (account manager) i Sandra Cindrić (account direktor).

Produkcija: Bunker, u suradnji s 3D animatorom Borisom Goretom

Glazbeni producent: Davor Devčić – Daga.

Luk Mrkva Kruska